Abonnementen service: 035 - 2019505

Column Jan Slagter: Uit de winterslaap

Milde temperaturen, krokusjes die de grond uitbarsten, pasgeboren lammetjes… je merkt aan alles dat het voorjaar eraan komt! De lust om te fietsen en te wandelen neemt meteen ook toe. Gewoon, lekker in beweging komen!

Nou, die aanmoediging hebben de deelnemers aan ‘Nederland in Beweging’ niet nodig. Vol enthousiasme doen ze thuis fanatiek mee met de oefeningen van Barbara en Duco. Dat de betrokkenheid van de kijkers bij het programma groot is, blijkt wel uit de vele reacties die bij MAX binnenkomen. Zo zou een kijker wel een paar van de rode schoenen van Duco willen: “Maat 42, ik hoor wel de prijs?”

Menigeen probeert ook tijdens verblijf in het buitenland mee te doen, al is de ontvangst van het tv-signaal daar niet altijd optimaal. Helaas kunnen wij daar bij MAX niets aan doen. Ook komen ideeën ter verbetering binnen. Waarom we bijvoorbeeld geen tieners laten meedoen; dat zou jongeren stimuleren om meer in beweging te komen, schrijft een kijker. “Het programma een halfuurtje later beginnen zou wellicht ook helpen.” Ik denk dat de meeste tieners dan toch echt op school zitten.

U weet toch dat u ‘Nederland in Beweging’ altijd kunt terugkijken via NPO Start? Wilt u proberen om in korte tijd ook zo’n gezonde gewoonte als dagelijks bewegen aan te leren? Bijvoorbeeld meer water drinken of vaker groente en fruit eten? Kijk dan eens op de website 30dagengezonder.nl Maart is de actiemaand en u kunt zich nu daarvoor aanmelden.

Dit en meer leest u in MAX Magazine editie 8. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren