Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Column Jan Slagter: Nu even niet

Van intensieve gebruikers van sociale media wordt wel gezegd dat ze lijden aan FOMO: Fear Of Missing Out, de angst om iets belangrijks te missen. Die mensen checken voortdurend onrustig hun mobieltje op berichten en nieuws.

Nu komen er steeds meer mensen die JOMO, de Joy Of Missing Out, beleven: ze vinden het prettig om niet voortdurend geconfronteerd te worden met nieuws. Nieuwsmijders worden ze ook wel genoemd. Naarmate de journaals meer gedomineerd worden door heftige berichten over oorlogen, misdaden, branden en verkeersongelukken, neemt hun aantal toe.

Het is belangrijk dat iedere burger zich goed informeert, maar ik kan me zo goed voorstellen dat iemand afhaakt. Het zal je mentale welzijn zeker ten goede komen wanneer je niet meer de hele dag door aan al die narigheid wordt blootgesteld. Ellende waar je vaak zelf niets aan kunt doen, wat je ook nog eens een gevoel van machteloosheid geeft.

Voor MAX heb ik vaak verslag gedaan van het carnaval in ons land, een fantastisch volksfeest. Even onbekommerd een uitlaatklep vinden en met elkaar ontsnappen aan de harde realiteit. Ik gun dit gevoel iedereen, boven en onder de grote rivieren!

Dit en meer leest u in MAX Magazine 7. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. 

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren