Abonnementen service: 035 - 2019505

Tip van Myrna: zo houdt u de goede voornemens wél vol

Myrna Goossen beantwoordt iedere week uw persoonlijke vragen en dilemma’s. Met deze week: hoe kun je je goede voornemens ook echt volhouden?

Ieder jaar opnieuw neem ik me met oud & nieuw voor mijn levensstijl aan te passen: gezonder eten, meer bewegen, ’s avonds niet op de bank neerploffen maar eropuit. Maar nog voordat enkele weken verstreken zijn ben ik alweer in mijn oude patroon teruggevallen. Wat doe ik fout? Heb jij tips om het langer vol te houden? – Trees

U bent de enige niet. De sportscholen zijn vol in januari en de afslankcursussen kunnen de aanmeldingen amper aan. En inderdaad haken velen af na een paar weken. U vraagt mij of ik tips heb om het langer vol te houden, maar daarmee vraagt u eigenlijk aan mij of ik tips heb om u te stimuleren wanneer u het eigenlijk al heeft opgegeven. Die heb ik niet. Wel kan ik, voordat u begint met het uitvoeren van uw goede voornemens, u de juiste instelling geven waardoor u het dit keer (hopelijk) wel volhoudt.

Neem de tijd

Het gaat namelijk mis met de instelling dat u in het nieuwe jaar een nieuwe levensstijl ‘moet’ aannemen. Probeer het dit jaar eens op een andere manier. Ga voor uzelf na waarom u die nieuwe levensstijl wilt. Bedenk wat voor voordelen het u na een paar maanden oplevert en zie het resultaat voor u. Zie uzelf in uw gedachten al actiever, productiever, gezonder en dus gelukkiger. Verwacht vooral geen wonderen binnen vier weken, maar neem er de tijd voor. Immers, ineens iedere dag meer bewegen houdt niemand lang vol, iedere dag supergezond eten vergt wellicht grote aanpassingen en iedere avond zinvol invullen is niet nodig. Dus begin rustig, stel hier en daar iets bij en houd uw doel voor ogen… Beter een slak op het juiste pad dan een haas op het verkeerde.

Dit artikel staat in MAX Magazine nummer 1 (2024). Bent u geen abonnee, maar wilt u iedere week genieten van puzzels, weetjes, interviews en programma-informatie? U kunt hier abonnee worden.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren