Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Sjoerd van Ramshorst nieuwe presentator ‘Met het Mes op Tafel’

Sjoerd van Ramshorst kennen we als presentator van ‘Studio Sport’. Hiernaast volgt Sjoerd nu Herman van der Zandt op als presentator van ‘Met het Mes op Tafel’. MAX Magazine sprak met Sjoerd vlak na de eerste opname.

Gefeliciteerd!

“Nou, dankjewel.”

Hoe ben jij presentator van ‘Met het Mes op Tafel’ geworden?

“Ik vind ‘Met het Mes op Tafel’ al jaren een fantastisch programma. Toen ik hoorde dat Herman ermee zou stoppen, dacht ik: ik trek de stoute schoenen, ik mail Jan Slagter en vertel hem dat ik graag een screentest wil doen. Niet veel later werd ik gebeld door de eindredacteur met de vraag of ik voor een gesprek langs wilde komen. Vervolgens heb ik een screentest gedaan.”

Hoe ging die screentest?

“Het lastige is dat ‘Met het Mes op Tafel’ een moeilijk spel om te leiden is. Maar het ging goed. Ik had vooraf met vrienden flink geoefend.”

Je hebt net de eerste opname gehad, hoe ging het?

“Het was spannend, maar het ging goed.”

Heb je vooraf nog met Herman of oervader Joost Prinsen contact gehad?

“Ja, met allebei. Toen ik werd uitgenodigd voor de screentest heb ik gelijk Herman gebeld. Hij heeft mij geholpen met wat tips. En ik heb zeker ook met Joost Prinsen contact gehad, die mij ook tips heeft gegeven. Hij was bij de eerste opnamen. Joost is een aardige man. ‘Met het Mes op Tafel’ is en blijft zijn kindje en dat wil hij beschermen en bewaken. Joost is als bedenker enorm betrokken bij het programma.”

Wat voor tips had hij?

“Het was heel fijn om met Joost over het programma te praten. Hij wees mij er bijvoorbeeld op dat als kandidaten geld inzetten, ik niet steeds het bedrag hoef te noemen, omdat de kijker dat echt zelf wel ziet. Joost haalde ook een uitspraak van Rudi Carrell aan: ‘Als je iets uit je mouw schudt, moet het er eerst wel heel goed zijn ingestopt.’ Hij hamerde erop dat je alles altijd goed moet blijven voorbereiden.”

Herman zei eerder dat het grote schoenen zijn die je te vullen hebt als presentator van ‘Met het Mes op Tafel’. Hoe zie jij dat?

“Herman deed het geweldig en Joost natuurlijk ook, dus ik heb geen makkelijke instap. Weet je wat het is, dit programma staat als een huis en als presentator moet je je dienstbaar opstellen aan het programma. Het gaat in eerste instantie om het spel. Ik ben slechts de smeerolie tussen de kandidaten en wat er achter de bar en de piano gebeurt.”

Ga jij ‘Met het Mes op Tafel’ presenteren op een bepaalde manier?

“Ik kan het maar op één manier doen en dat is op een manier die heel dicht bij mijzelf staat. Dat zit in mijn humor; af en toe een grapje. Het moet wat mij betreft allemaal in een prettige en ontspannen sfeer verlopen, die je als kijker thuis vervolgens ook voelt. En dan hoop ik maar dat mensen het leuk vinden. Eén ding wil ik voorkomen en dat is dat ik een rol ga spelen.”

Benieuwd naar het volledige interview? Lees verder in MAX Magazine editie 5. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. 

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren