Abonnementen service: 035 - 2019505

Nieuwe liedjes en realitysoap voor Frans Bauer: ‘Er is een hang naar nostalgie’

Frans Bauer is net vijftig geworden. Hij verruilde RTL voor de NPO, zijn ‘oude nest’. Hoe gaat het nu met zijn vrouw Mariska en hun kinderen? Waarom keerde hij terug bij liedjesschrijver Emile Hartkamp en wat zijn z’n toekomstplannen?

Twee jaar geleden kreeg Mariska een herseninfarct waarvan ze wonder boven wonder bijna volledig is hersteld”, vertelt Frans Bauer. “Ze blijft de motor van ons gezin. Aan haar heb ik het succes van mijn carrière voor een belangrijk deel te danken. Zonder haar had ik het waarschijnlijk nooit zover geschopt. Mariska, onze kinderen en mijn moeder zijn mijn dierbaarste bezit. Over ma begin ik me een beetje zorgen te maken, want ze wordt wat vergeetachtig.”

Trots op zijn kinderen

Christiaan (22) behaalde kortgeleden aan de Universiteit van Leiden zijn bachelor Fiscaal Recht. “Cum laude”, vult zijn vader aan. “Hij gaat voor zijn doctorstitel en werkt tegelijkertijd bij een groot accountantsbedrijf. Christiaan is een leuke, aimabele jongeman en heel gestructureerd en gedisciplineerd, tot aan zijn kledingkast toe, waar alles op kleur hangt.” Jan (20) studeert ook rechten: privaatrecht. “Daarnaast is hij erg sportief. Hij doet aan gewichtheffen op hoog niveau. Hij tilt 230, 240 kilo op. Ongelofelijk. Heeft hij mogelijk van zijn opa. Mijn vader was een beer van een kerel en heel sterk.” Frans junior (18) is, zegt Frans, een horecajongen. “Hij is een gezelligheidsdier. Bij een feestje loopt hij voorop in de polonaise. Hij volgt een opleiding waarbij hij alles leert op het gebied van koken en serveren. Hij heeft dyslexie, maar lijdt hier niet onder.” Lucas (14) is volgens zijn pa een heel slim ventje. “Hij weet nog niet wat hij later wil worden. Computeren vindt hij geweldig. Dat hoort bij deze tijd. Je moet erin meegaan, anders sta je stil.”

Samenwerkingen

Frans keerde terug bij liedjesschrijver Emile Hartkamp. “Emile en ik wandelden vijftien jaar over verschillende paden. Opeens kwamen we elkaar weer tegen, bij toeval eigenlijk. Het klikte weer direct. Emile en Laurens van Wessel, met wie ik al samenwerkte, zijn voor mij aan de slag gegaan en dat zal ongetwijfeld resulteren in mooie liedjes en albums.” Frans bracht samen met zanger Ammar de single ‘Een vriend’ uit. “Hij is iemand met een hele mooie stem. Zijn levensverhaal gaf de doorslag. Hij was aan lager wal geraakt, verslaafd aan de drugs, maar wist uit het diepe dal naar boven te klimmen.”

Programmamaker

AVROTROS biedt hem de kans om ook maat­schappelijk getinte programma’s te maken, zoals ‘Leven zonder letters’. Frans verduidelijkt: “Ons land telt veel meer ongeletterden dan je denkt. Verborgen leed noem ik dat. Vroeger stapte je naar de bank en daar zat iemand die je hielp, maar tegenwoordig ben je aangewezen op de computer.”

Toekomstmuziek

Plannen voor de nabije toekomst heeft Frans genoeg. “Binnenkort starten we met de opnames voor een nieuwe reallifesoap en we gaan nieuwe liedjes produceren. ‘Ouwe tijden muziek’, want mensen hebben momenteel een grote hang naar nostalgie.”

Dit en meer leest u in MAX Magazine editie 2. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. 

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren