Abonnementen service: 035 - 2019505

Column Jan Slagter: Een echte held

Af en toe duiken ze op in het nieuws: echte helden. Mensen als Jeroen uit Amersfoort bijvoorbeeld. Hij bedacht zich geen moment en redde beknelde mensen uit brandende auto’s bij een ernstig ongeluk op de A1. En we hebben allemaal op de sociale media en in tv-journaals het filmpje gezien van de 22-jarige student Civiele Techniek die zonder aarzelen in het met ijsschotsen bedekte water van een Delftse gracht sprong om een vrouw uit haar zinkende auto te trekken. Geweldig! En dan heeft hij ook nog eens zijn naam mee: Max…

Laten deze heldendaden een inspiratie voor ons zijn. Nee, ik vraag u niet als een soort Superman halsbrekende toeren uit te halen. Maar mensen als Jeroen en Max geven ons vertrouwen in de medemens doordat ze laten zien wat je kunt bereiken als je de moed en bereidheid tot zelfopoffering hebt om een ander in nood te helpen. En dat hoeft helemaal niet groots en meeslepend te zijn. Er zijn voor een ander die behoefte heeft aan wat aandacht en gezelschap, kan soms al genoeg zijn. Een uurtje vrijmaken voor een kopje koffie samen, iemand uitnodigen bij u aan tafel… U haalt er de krant niet mee, maar krijgt er zo veel waardering en warmte voor terug!

Dit en meer leest u in MAX Magazine editie 5. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren