Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Thomas van Luyn speelt Scrooge: ‘Heerlijk om een vrek te spelen’

Na de succesvolle edities in Leeuwarden en Dordrecht komt het tv-spektakel ‘Scrooge Live’ op vrijdag 15 december naar Waalwijk. Een verrassende mix van bekende zangers en acteurs brengt dan live het iconische kerstverhaal over Ebenezer Scrooge tot leven.

Waar ging het verhaal van ‘Scrooge’ – naar ‘A Christmas Carol’, de boekklassieker van Charles Dickens – ook alweer over? Ebenezer Scrooge is de gierige bankier die enkel om geld geeft. ‘Scrooge Live’ is een verhaal over tegenstellingen tussen arm en rijk, over vriendschap, liefde en familie. Dit jaar speelt cabaretier Thomas van Luyn de knorrepotterige vrek Scrooge.

‘Dat is voor mij Kerst’

Thomas van Luyn: “Ik ben opgegroeid met Scrooge en dol op Kerst. Toen ik gevraagd werd Scrooge te spelen en wat stukken te mogen schrijven, sprong ik een gaatje in de lucht. Wat is er nou leuker dan een slecht karakter te mogen spelen? Heerlijk om een vrek te spelen. Zeker vanuit de Amerikaanse gedachte dat als je arm bent dat je eigen schuld is. Voor mij is Kerst wegdromen en zoetsappig zwijmelen en Scrooge hoort daarbij. Kerst is voor mij één grote romantische fantasie. Met Kerst komen een hele hoop dingen bij elkaar. Kerst is een periode van magisch denken.”

Aandacht voor kinderarmoede

‘Scrooge Live’ is een bijzondere muzikale kerstvertelling vol humor, zang en daarmee ook het perfecte startschot voor een periode vol warmte en gezelligheid. In samenwerking met Nationaal Fonds Kinderhulp wordt daarom aandacht gevraagd voor kinderarmoede in Nederland. In de uitzending zal Carrie ten Napel in de rol als verslaggever aandacht vragen voor kinderarmoede.

Scrooge Live
Vrijdagavond 15 december
Rond 20.30 uur bij MAX op NPO 1

Dit en meer leest u in MAX Magazine 49. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren