Abonnementen service: 035 - 2019505

Column Jan Slagter: Mooi geschenk

De inmiddels lege pakjesboot heeft de Nederlandse wateren alweer even verlaten en we maken ons op voor het vervolg van de dure decembermaand. Hoewel we minder zouden uitgeven aan de feestdagen dan het buitenland, zeggen bijna vier op de tien Nederlanders in financiële problemen te komen door al die cadeautjes en lekkernijen. Dat blijkt uit onderzoek van ‘Hart van Nederland’. Aan de drukte in de winkelstraten en de af en aan rijdende pakjesbezorgers valt niet te merken dat ons land gebukt gaat onder inflatie.

Voor sommige mensen is niets te gek in deze feestmaand. Toch ben ik blij te horen dat velen ook de weg hebben gevonden naar al die kringloopwinkels in het land: duurzaam, gezond voor het milieu én de portemonnee. Bovendien helpen we daarmee de mensen ‘met afstand tot de arbeidsmarkt’ die er werk hebben gevonden. Ook kerstversiering vindt er gretig aftrek.

En vergeet niet: het mooiste cadeau dat we elkaar kunnen geven is warmte, liefde en gezelligheid. Juist in deze maand. En MAX zou MAX niet zijn als wij daar niet ons steentje aan zouden bijdragen met onze mooie programma’s. Ook wijs ik u graag op de bij dit magazine bijgesloten brief waarin ik u vraag om een bijdrage voor de ouderen in Moldavië die in de kou zitten. Alvast fijne dagen gewenst!

Deze column staat in MAX Magazine nummer 50. Bent u geen abonnee, maar wilt u iedere week genieten van puzzels, weetjes, interviews en programma-informatie? U kunt hier abonnee worden.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren