Abonnementen service: 035 - 2019505

Duco Bauwens over het belang van rek- en strekoefeningen

Iedere twee weken geeft Duco Bauwens, personal trainer, coach en presentator van ‘Nederland in Beweging’, tips om uw fysieke  en mentale welzijn te verbeteren. Deze week gaat het over het belang van rekken en strekken.

Ik ben altijd lenig geweest. In mijn tienerjaren beoefende ik verschillende vechtsporten waarbij lenigheid essentieel was. Bijna dagelijks deed ik rek- en strekoefeningen waardoor ik op een gegeven moment zelfs de split en spagaat kon.

Een tijdje terug merkte ik tijdens het geven van een workshop dat ik moeite had om in een diepe hurkhouding te zitten. Voorheen was dat geen uitdaging, maar nu moest ik er moeite voor doen. Omdat ik weet dat leeftijd geen belemmerende factor hoeft te zijn voor lenigheid en flexibiliteit, besloot ik om actie te ondernemen. Nu besteed ik dagelijks ongeveer tien minuten aan lenigheidsoefeningen. Het resultaat mag er zijn. Ik ben (nog) niet zo lenig als dertig jaar geleden, maar het gaat de goede kant op.

Lenigheid is een essentieel onderdeel van een gezonde levensstijl, ongeacht uw leeftijd. Als u zich stijf voelt of uw bewegingsbereik wilt vergroten, zijn rekoefeningen een goede oplossing. Als u geen specifieke rekoefeningen kent, kunt u gebruikmaken van de cooling down-oefeningen die we bij ‘Nederland in Beweging’ doen. U kunt zich ook aanmelden bij een yoga- of Tai Chi vereniging.

Het regelmatig beoefenen van rekoefeningen verbetert uw lenigheid en bevordert ontspanning. Het is een geweldige manier om stress te verminderen en uw algehele welzijn te verbeteren. Werk consistent aan uw lenigheid en geniet van het gevoel van ontspanning in uw lichaam én geest.

Dit artikel staat in MAX Magazine nummer 45. Bent u geen abonnee, maar wilt u iedere week genieten van puzzels, weetjes, interviews en programma-informatie? U kunt hier abonnee worden.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren