Abonnementen service: 035 - 2019505

Column Jan Slagter: Prachtig podium

Wat een politieke thriller hebben we meegemaakt, met verrassende plotwendingen en spanning tot het eind wie als winnaar uit de bus zou komen.

Driekwart van de stemgerechtigden heeft gebruik gemaakt van zijn democratische recht en zich in meerderheid uitgesproken tegen het kabinetsbeleid. Het formeren van een nieuwe regering wordt een uiterst lastige taak, maar ik hoop dat dit proces niet onnodig veel tijd zal vergen. Want de enorme problemen in ons land schreeuwen om urgente oplossingen.

Graag wijs ik de coalitiepartijen die zich gaan bezighouden met het opstellen van een regeerakkoord erop hoe gretig zij gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheden die de publieke omroep hen bood om hun standpunten voor het voetlicht te brengen; in debatten, interviews, talkshows, maar ook in tv-spotjes. Politieke leiders onder wie ook Geert Wilders schoven maar wat graag aan bij bijvoorbeeld ‘Tijd voor MAX’. Iets dat ze maar in het achterhoofd moeten houden mochten mogelijke bezuinigingen in het publieke bestel overwogen worden.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren