Abonnementen service: 035 - 2019505

Column Jan Slagter: Door kijkers bedacht

Weet u nog? In 2020 organiseerden de NPO en Omroep MAX het project ‘Jouw idee op tv’. Dit initiatief was bedoeld om de band tussen de publieke omroep en het publiek te versterken door kijkers rechtstreeks bij de programmering te betrekken. Wat mist u bij de NPO; wat voor programma’s, welke thema’s, welke mensen et cetera zie je niet terug op tv?

Het werd een groot succes. In één maand tijd kwamen ruim 3.500 ideeën voor nieuwe tv-programma’s binnen. Nét geen winnaar werd onderwijsspecialist Sofie van de Waart met haar idee voor een documentaire over onbenutte talenten van hoogbegaafde kinderen. Maar wel zou bekeken worden of dit tot een tv-format uitgewerkt kon worden. En dat is gebeurd! De 2Doc ‘Utopie van Sofie’, geregisseerd door de bekroonde documentairemaker Paul Sin Nam Rigter, wordt binnenkort uitgezonden bij MAX.

Lukt het Sofie om haar droom waar te maken: een klas voor hoogbegaafde kinderen, afkomstig van twee verschillende scholen, uit twee verschillende wijken met verschillende achtergronden goed laten functioneren op hun eigen niveau zodat ze echt gezien worden? U kunt het zien op donderdag 7 december om 22.15 uur op NPO 2.

Deze column staat in MAX Magazine nummer 45. Bent u geen abonnee, maar wilt u iedere week genieten van puzzels, weetjes, interviews en programma-informatie? U kunt hier abonnee worden.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren