Abonnementen service: 035 - 2019505

Bob Sikkes: ‘TV-werk is heel leuk, maar morgen kan het voorbij zijn’

Knuffelklusser Bob Sikkes (57) is al 17 jaar op televisie te zien in diverse verbouwprogramma’s van RTL, maar sinds het enorme succes van ‘Kopen Zonder Kijken’ is hij ineens razend populair. Dat deelnemers van amper dertig meteen een huis willen met twee badkamers en een tuin op het zuiden, maakt hem weleens kregelig…

Klopt het dat je door het succes van ‘Kijken Zonder Kopen’ niet meer normaal over straat kan?

“In Amsterdam valt het wel mee, maar daarbuiten is het door de enorme populariteit van het programma wel toegenomen. De gekste dingen. Mensen die je van achteren al herkennen en je aanspreken. Vaak zijn het begin dertigers die heel enthousiast reageren. ‘Niet te geloven, ik ben aan het verbouwen en samen met de aannemer zeggen we bij elke beslissing; wat zou Bob doen? Ik móét met je op de foto!’ Dat zijn natuurlijk hele rare complimenten, maar wel superleuk. Het geheim van ‘Kopen Zonder Kijken’? Het is een sympathiek programma dat niet drijft op leed. En het gaat over veel geld, echt geld. Deelnemers leggen hun lot en budget volledig in onze handen. Wij bepalen waar ze een huis kopen en daarmee waar hun kinderen naar school gaan. Dat is toch best bizar. Mensen betalen in principe alles zelf. Maar iedereen die naar het programma kijkt weet dat er sponsors in zitten. Elke euro die ze uitgeven is uiteindelijk misschien wel anderhalve euro waard.

Droomde jij als kind er al van om dit werk te doen?

“Ja, absoluut. Als kind maakte ik al tekeningen van huizen op ruitjespapier. Toen mijn broers en ik van onze ouders een abonnement op een tijdschrift mochten uitkiezen, koos mijn ene broer voor de ‘Donald Duck’, de andere voor ‘Kijk’ en ik voor ‘Eigen Huis & interieur’. Dat ik HTS Bouwkunde ben gaan studeren lag dus voor de hand. Nee, televisie is nooit een ambitie geweest, daar ben ik per toeval in verzeild geraakt doordat ik op een borrel iemand uit de tv-wereld sprak. Grappig hoe toeval je leven kan omgooien. Maar televisie is niet belangrijker voor me dan mijn eigen bouwbedrijf. Ik vind televisie heel leuk om te doen en de bevestiging die je krijgt is te gek, maar het is ook heel kwetsbaar. Morgen kan het voorbij zijn. Daarnaast vind ik het daadwerkelijk creëren, bouwen en mensen blij maken met een verbouwd huis, het leukste wat er is. Hoe stressvol ook, het blijft fantastisch werk.”

Tips van Bob over toekomstbestendig wonen

  • Mijn advies? Als de kinderen het huis uit zijn, ga meteen kijken naar een andere woning. Natuurlijk is het te gek als de kleinkinderen of kinderen kunnen komen logeren, maar al die kamers heb je niet altijd meer nodig.
  • Wat ik ook zie is als mensen echt ouder worden, ze het achterstallig onderhoud laten oplopen. Dan ben je uiteindelijk bij herstel heel duur uit.
  • En ga ontspullen, je hoeft niet alles te bewaren omdat het nog goed is. Dat maakt de stap om te verkassen ook makkelijker.
  • Woon je al in een goed formaat huis maar wel met verdiepingen, laat een traplift installeren, dat kan in bijna elk huis.
  • En doe zo snel mogelijk het bad eruit en laat een inloopdouche plaatsen. Regeren is vooruitzien.

Benieuwd hoe Bob zelf woont? Dat leest u in MAX Magazine editie 46. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. 

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren