Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Column Jan Slagter: Lekker lezen

Met veel plezier heb ik weer meegewerkt aan het Thrillerfestival in Zoetermeer. In de week voor Halloween stond de ‘spannendste stad van Nederland’ in het teken van deze jaarlijkse happening. Namens onze omroep mocht ik prijzen uitreiken: de MAX Bronzen (voor de beste debuutthriller), de MAX Zilveren (voor de beste thriller van het jaar), de MAX Gouden (voor het beste oeuvre) én de nieuwe MAX Junior Vleermuis 2023 (voor het beste spannende kinderboek).

Ik ben blij met dit initiatief én met de Scholieren Schrijfwedstrijd, omdat ik vind dat lezen niet genoeg gestimuleerd kan worden. En daarmee begin je natuurlijk bij de jeugd. In het tv-programma ‘Leven Zonder Letters’ van onze AVROTROS-collega’s laat Frans Bauer zien hoezeer mensen die moeite hebben met lezen en schrijven beperkt worden in hun dagelijks leven. Niet kunnen solliciteren, omdat het lastig is om een sollicitatiebrief te schrijven. De informatieborden op het station niet goed kunnen lezen en daardoor niet met de trein durven reizen. En dat zijn alleen nog maar wat praktische beperkingen. Maar wat te denken als je niet kunt genieten van een goed boek of – om maar eens wat te noemen – MAX Magazine? In Nederland zijn 2,5 miljoen mensen laaggeletterd. Goed dat hier aandacht voor wordt gevraagd.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren