Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Column Jan Slagter: Hoofd koel

Net als u heb ik vol walging kennisgenomen van de berichten over de terroristische aanval op onschuldige Israëlische burgers vanuit de Gazastrook. Het afgrijzen werd steeds groter naarmate meer verhalen naar buiten kwamen: baby’s en zwangere vrouwen ontvoerd en mishandeld, complete gezinnen uitgemoord, honderden jongeren op een festivalterrein in koelen bloede doodgeschoten, een kibboets die een gruwelijk bloedbad werd…

Vooropgesteld: het Israëlisch- Palestijnse conflict is uiterst complex en vrede in dat gebied is door deze laffe aanslag nu verder weg dan ooit. Vrede is ook niet wat Hamas nastreeft; dit komt voort uit diep verankerde Jodenhaat, zo stelt ook Fidan Ekiz, en gaat veel verder dan vergelding voor het leed en onrecht dat de Palestijnen wordt aangedaan.

Het uitschakelen van de terroristen door Israël is volledig legitiem en ik hoop van ganser harte dat de burgers in de Gazastrook die niet met Hamas sympathiseren gespaard zullen blijven. Pro-Palestina demonstraties in onze steden zijn nu volledig ongepast. Wij mogen ons niet laten meeslepen in deze opzet om tweespalt te zaaien, ook niet in eigen land. Laten we met open hart het hoofd koel houden en ons niet laten verleiden door antisemitisme of islamofobie. Samen één.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren