Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Column Jan Slagter: Fijn voor Rob

Wat mooi dat Rob de Nijs tijdens het Gouden Televizier-Ring gala de Impact Award heeft gewonnen, doordat u zo massaal uw stem heeft uitgebracht! Rob veroverde de harten van alle kijkers met zijn emotionele afscheidsconcert. Ruim 1,4 miljoen kijkers zagen Rob voor de laatste keer doen wat hij decennialang het liefste deed; de mensen blij maken met muziek.

Rob moest afscheid nemen omdat hij aan de ziekte van Parkinson lijdt. Na het door MAX uitgezonden concert stroomden de sociale media vol met berichten van kijkers die geroerd waren door het optreden waarin Rob werd bijgestaan door collega’s Paskal Jakobsen, Waylon, Trijntje Oosterhuis, Claudia de Breij en Danny Vera.

Niet alleen op het podium werden tranen geplengd, thuis hield men het ook niet droog. Robs echtgenote Jet nam de Televizier-Ring Impact in ontvangst. Ze was heel erg trots op deze ‘prachtprijs’: “Prachtig omdat het levenswerk van Rob zoveel mensen heeft geraakt. En daar gaat het om. Mensen in het hart raken. Deze prijs is een kroon op zijn carrière.”

Dit heeft Rob echt verdiend! Ook iedereen die meegewerkt heeft aan deze concertregistratie feliciteer ik van harte. En dan te bedenken dat de NPO het concert van Rob ergens om 15 uur wilde wegspelen op NPO 2. Op mijn aandringen en door tussenkomst van de toenmalige NPO-televisiedirecteur Frans Klein kreeg het een prominente plek op de zaterdagavond op NPO 1. Wij hebben Rob bloemen gestuurd met onze felicitaties. En ’s maandags hebben we met z’n allen taart gegeten. Op jou, Rob!

Deze column staat in MAX Magazine nummer 43. Bent u geen abonnee, maar wilt u iedere week genieten van puzzels, weetjes, interviews en programma-informatie? U kunt hier abonnee worden.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren