Abonnementen service: 035 - 2019505

Column Jan Slagter: Contact

Het is altijd schrikken als je leest over een lichaam dat al maanden dood in een woning blijkt te liggen.

Helaas duikt met enige regelmaat dit soort berichten in de media op. Dat je dagen- of wekenlang gewond of misschien wel dood in je appartement ligt en je door niemand gemist wordt, is een vreselijk verdrietig schrikbeeld voor veel ouderen. Volgens het CBS voelt 12 procent van de 65-plussers zich sterk sociaal eenzaam. Van de ouderen heeft 69 procent wekelijks contact met hun buren, tien jaar geleden was dit nog 75 procent.

Niemand wil eenzaam zijn en daarom gaat MAX op zoek naar de ontmoeting. Ter gelegenheid van de Week tegen Eenzaamheid presenteer ik een speciale editie van het ‘MAX Ouderenjournaal’. Daarin zijn inspirerende en motiverende, maar ook confronterende levensverhalen van mensen uit het hele land te zien. In het programma worden ook bijzondere inzichten en tips gedeeld en wordt de kijker aangespoord zelf in actie te komen. Of bij zichzelf te rade te gaan: wat kan ik doen voor mijzelf of voor een ander? Het vijfdelige programma is te zien vanaf donderdag 28 september om 16.35 uur bij MAX op NPO 1.

Hoe zorgt u ervoor dat u gezien wordt? En wat doet u zelf om een contactmoment te creëren?

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren