Abonnementen service: 035 - 2019505

In dit fruit zit het meeste water

Iedereen weet dat voldoende drinken belangrijk is, maar voor sommige mensen is het lastig om aan die dagelijkse 1,5 tot 2 liter te komen. Goed nieuws: het vocht uit vers fruit telt ook mee. In dit fruit zit het meeste water.

Elke dag 1,5 tot 2 liter vocht binnenkrijgen is niet voor iedereen even makkelijk. Het helpt dan vaak om af te wisselen tussen water met prik en water zonder, of om je water een subtiele smaak te geven door er fruit of komkommer in te doen. Maar wist u dat de juiste soort en hoeveelheid fruit het lichaam beter hydrateert dan alleen water doet? De suikers en de vitamines in de vruchten helpen het lichaam het vocht beter op te nemen.

Uiteraard kunt u niet onbeperkt fruit eten, omdat u dan te veel fruitsuikers binnenkrijgt. Maar als u een slechte waterdrinker bent, zorg dan in ieder geval dat u iedere dag 2 à 3 porties fruit eet en kies daarbij voor de fruitsoorten die het meeste water bevatten.

Fruitsoort Percentage  water
Watermeloen, aardbeien en gewone meloen. 90%
Perziken, nectarines, mandarijnen, sinaasappelen, limoenen, citroenen, abrikozen, blauwe bessen en pruimen. 85-89%
Appels, peren, mango’s, druiven en kiwi’s. 80-84%
Avocado’s en bananen. 70-79%

 

Auteur: Franca van Dalen
Bron: Algemeen Dagblad / PlusOnline

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren