Abonnementen service: 035 - 2019505

Column van Jan: Recht zegeviert

Opnieuw kan MAX Ombudsman een geweldig succes bijschrijven op de resultatenlijst. Dagelijks staan Rogier de Haan, Jeanine Janssen en hun team met onder meer deskundige vrijwilligers klaar om MAX-leden met vragen, problemen of klachten tijdens het spreekuur telefonisch van advies te dienen.

Als individu sta je machteloos tegenover grote bedrijven en instellingen die vaak hun gelijk proberen te krijgen terwijl ze dat niet hebben. Door problemen die spelen bij de MAX-doelgroep collectief aan te pakken – en juridisch uitstekend beslagen ten ijs te komen – slagen zij erin een vuist te maken en voor grote groepen gedupeerden recht te halen. Het resultaat is soms ronduit tot de verbeelding sprekend. Nu gaat het om ruim 8.000 deelnemers aan ABP die arbeidsongeschikt zijn geraakt. Zij krijgen van het pensioenfonds nu niet alleen achterstallig pensioen uitbetaald, maar ook nog compensatie voor hogere belastingaanslagen plus rente. Een totaalbedrag van rond de 20 miljoen euro. Hoe het precies zit, legt Rogier uit op pagina 31.

Jammer dat ABP pas over de brug kwam toen MAX Ombudsman een gerechtelijke procedure had aangekondigd. Zo kwam Schiphol afgelopen zomer met een royale compensatieregeling voor gestrande vakantiereizigers onder druk van een aangekondigd proefproces door onze Ombudsman. MAX is er voor u, zo blijkt maar weer eens. Mijn hartelijke felicitaties aan de betrokken gepensioneerden en aan MAX Ombudsman, die deze week z’n tienjarig bestaan viert!

JAN SLAGTER
DIRECTEUR OMROEP MAX

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren