Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

De gedachten verzetten

Deze tip ziet er anders uit dan u gewend bent. Blijf vooral MAX Magazine lezen, zou mijn aanbeveling voor deze week kunnen zijn. Nu het tijdschrift tien jaar bestaat, is daar het verzoek van de hoofdredactie aan alle medewerkers een keer achterom te kijken. Doorgaans ben ik niet van gisteren, maar voor deze feestelijke gelegenheid maak ik graag een uitzondering.

Wat valt me dan op? De opzet van de rubriek Eropuit is ongewijzigd gebleven, maar de wereld om ons heen ziet er inmiddels compleet anders uit. Met name door zaken waar we zelf maar een beperkte invloed op kunnen uitoefenen; denk aan corona, de oorlog, het klimaat. Wie wil er dan niet even tussenuit? Even weg van de narigheid. De gedachten verzetten. Naar het theater, een museum bezoeken, de natuur in. We pakken ook vaker de fiets en gaan voor de vakantie minder ver weg. Op ontdekking in eigen land. Voor veel mensen gaat daarmee een nieuwe wereld open. Dan denk ik meteen terug aan mijn bijna drie jaar geleden overleden collega Rob van den Dobbelsteen, die voor dit tijdschrift zo veel mooie columns schreef over bestemmingen in de buurt. Hij reisde als toeristisch redacteur de hele wereld rond, maar had zijn hart verpand aan Nederland.

Tips voor thuisblijvers, noemde hij zelf zijn bloemrijk getoonzette stukjes. Die traditie houd ik graag in ere, met aanbevelingen voor vrijetijdsbesteding om de hoek. Als het even kan over een leuk onderwerp, waar je ook nog wat van opsteekt. Met onderweg een gezellig terras voor een lekker drankje. Om te proosten op het jubilerende MAX Magazine en op de dingen die het leven de moeite waard maken.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren