Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Column van Jan: Aardverschuiving

Eén beeld zegt meer dan duizend woorden. Dit is een grafiek van het CBS, die prof. dr. Jan Latten op Twitter plaatste. We zien het aantal kiesgerechtigden naar leeftijdscategorie.

Die pieken, dat zijn wij. “Als 50-plussers zouden willen, dan kunnen ze bij de eerstvolgende verkiezingen voor een politieke aardverschuiving zorgen”, constateert Latten. Hij noemt  ‘pensioengerommel’, de AOW-leeftijd en de crisis in de zorg. De nieuwe pensioenwet is ondanks ernstige bezwaren en tekortkomingen met steun van PvdA en GroenLinks door de Tweede Kamer gefrommeld. De regering houdt vast aan één AOW-leeftijd voor iedereen ongeacht het aantal arbeidsjaren. Terwijl de levensverwachting voor mensen onderaan de welvaartsladder veel korter is dan bovenaan. Een kwart van de mannen geboren eind jaren 50 haalt de AOW-leeftijd niet eens.

En de ouderenzorg dreigt volledig te ontsporen, nu wordt geweigerd verpleeghuisplekken bij te bouwen. Het zou me niks verbazen als bij de Provinciale Staten-verkiezingen op 15 maart de verantwoordelijke partijen de rekening gepresenteerd krijgen.

Jan Slagter
directeur Omroep MAX

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren