Abonnementen service: 035 - 2019505

Column van Jan: Jaloers op ‘VI’

Nogal wat mensen zijn gevallen over wat ik onlangs heb gezegd in de Kees Lunshoflezing in Nieuwspoort Den Haag. Daar had ik het over talkshows op de Nederlandse televisie (iedere dag zes) en hun onderlinge verschillen.

Zo vergeleek ik bijvoorbeeld ‘Op1’ met ‘Vandaag Inside’ (‘VI’) qua publiek dat deze praatprogramma’s bereiken. Daarbij vertelde ik mij er zorgen over te maken dat ‘Op1’ er niet in slaagt de lager opgeleide kijkers te bereiken. In tegenstelling tot ‘VI’; zij bereiken een publiek dat ‘Op1’ niet bereikt. De berichtgeving over die lezing in de media leidde tot verontwaardiging onder kijkers én de mannen van ‘VI’. 

Denigrerend vond men het. Johan Derksen deed het voorkomen of ik gezegd zou hebben: “Er kijken alleen maar domoren naar ‘VI’.” Maar dit berust toch echt op een misverstand. Ik ben groot fan van ‘VI’ en kijk er graag naar. Ik vind het juist zo knap dat zij óók de mensen weten te bereiken die niet meer zoveel naar de NPO kijken. ‘VI’ heeft dus een heel breed kijkerspubliek, breder dan de talkshows op de NPO. Ik betreur het dat dit anders is opgevat door de mannen van ‘VI’. Dus toen Derksen opmerkte: “Er spreekt jaloezie uit”, sloeg hij de spijker op de kop!

Jan Slagter
directeur Omroep MAX

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren