Abonnementen service: 035 - 2019505

Een emmer en water zijn de basis

De Nederlandse Anneke uit Papendrecht woont al jaren met haar man Mambu in zijn geboorteland Liberia. Samen zetten zij zich al vijftien jaar in voor de arme bevolking, onder wie 200 ouderen. Dankzij donaties aan MAX Maakt Mogelijk kan het echtpaar extra waterpompen plaatsen en voedselemmers uitdelen.

Liberia is één van de armste landen in de wereld waar ruim vijf miljoen mensen wonen. Niets is vanzelfsprekend voor de ouderen in het land. Een pensioen of speciale ouderenzorg is er al helemaal niet. Ouderen zijn op zichzelf en hulp van anderen aangewezen. En daarom hebben Anneke en Mambu de voedselemmer bedacht. Deze emmer is gevuld met levensmiddelen als koffie, thee, rijst, bonen, sardines en hygiëne-items. De waarde ervan is 25 euro. De afsluitbare emmer beschermt het eten tegen ratten en muizen en later kan deze gebruikt worden om drinkwater in te vervoeren en bewaren. Dankzij donaties aan MAX Maakt Mogelijk kunnen Anneke en Mambu 400 emmers uitdelen. Deze worden dankbaar in ontvangst genomen.

EXTRA WATERPUTTEN
Omdat schoon drinkwater in Liberia ook niet vanzelfsprekend is, hebben Mambu en Anneke een fabriekje opgezet waar touwpompen worden gemaakt. Deze worden in verschillende dorpen geplaatst, zodat iedereen daar schoon drinkwater kan halen. De speciale constructie van de touwpomp is duurzaam en milieuvriendelijk en kost inclusief het graven van de waterput € 5.000. Na de uitzending over Anneke en Mambu in Liberia kunnen vijftien extra waterpompen gemaakt worden. Anneke: “Het heeft ons diep geraakt dat de kijkers zo gul hebben gegeven voor de ouderen in Liberia. Een waterpomp met schoon drinkwater is een basisbehoefte en maakt heel veel mensen blij. Ontzettend veel dank!” Kijk iedere zaterdag naar een nieuwe aflevering van MAX Maakt Mogelijk om 17.30 uur op NPO 2.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren