Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Riet, ook prachtig in de tuin!

Bij riet denken we meestal aan riet dat in de natuur groeit en voor onder andere dakbedekking wordt gebruikt. Dit riet is vooral mooi door het geel verkleuren in het voorjaar, vooral als de zon schijnt. In onze tuinen wordt hiervoor Miscanthus (prachtriet) gebruikt.

Deze planten vormen flinke bossen en bloeien wat later dan de meeste siergrassen. In de winter zijn ze nog altijd aanwezig met hun zaadpluimen. Het duurt ongeveer twee jaar na het planten voordat ze volwassen zijn. Als u ze aanplant, moet u op een hoogte van ongeveer twee meter rekenen.

Voor de kleinere tuinen is Miscanthus ‘Kleine Silberspinne’ het meest geschikt, hoewel hij toch nog 150 cm wordt. Miscanthus ‘Kleine Fontaine’ bloeit erg vroeg en wordt 160 cm. Voor de grotere tuinen is ook Miscanthus ‘Ferner Osten’ geschikt; een hogere grassoort met rode pluimen en witte punten en 200 cm hoog. Een bonte vorm is Miscanthus ‘Zebrinus’ met horizontale gele strepen. Deze siergrassen zijn gemakkelijk te combineren met vingergras (Panicum) en pijpestrootje (Molinia).

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren