Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Column van Jan: De andere kant

Het vertrouwen in de Nederlandse politiek is tot een absoluut dieptepunt gedaald, zo blijkt uit een Ipsos-onderzoek in opdracht van de NOS. Driekwart van de ondervraagden meent dat het de verkeerde kant opgaat met ons land. En dat is niet verwonderlijk, want de politiek laat zich vaak van zijn lelijkste kant zien.

Politici lijken meer met elkaar bezig te zijn dan met de grote problemen waarmee ons land kampt. Anoniem klagen, lekken naar de pers, elkaar bedreigen en voor rotte vis uitmaken… Een zeer gewaardeerd parlementariër met een goede staat van dienst trok haar conclusie en vertrok. We zullen mevrouw Arib nog gaan missen in Den Haag. Dat geldt zeker ook voor Léonie Sazias, die op veel te jonge leeftijd is overleden.

Ik ben dankbaar voor wat ze als radiopresentator voor Omroep MAX heeft betekend én als pleitbezorger voor de ouderenzorg in de Kamer. Gelukkig laten politici zich ook soms van een heel andere, meer persoonlijke kant zien. Zo vindt u in dit extra dikke magazine (met het MAX Ledenblad ingesloten), mooie interviews met Tweede Kamerleden. Lucille Werner praat over hoe haar handicap haar drijfveer werd in het leven en Caroline van der Plas spreekt met haar moeder over hoe ze hun generatiekloof achter zich lieten. Zo kan het ook!

JAN SLAGTER
DIRECTEUR OMROEP MAX

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren