Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Column van Jan: Beter leven

Deze dagen komt er op tv regelmatig een filmpje voorbij waarin ik de kijkers oproep lid te worden van Omroep MAX. De video hebben we onlangs opgenomen in Moldavië, het armste land van Europa, dat niettemin inwoners uit het buurland Oekraïne opvangt, die het oorlogsgeweld ontvluchten.

Ik was er namens de stichting MAX Maakt Mogelijk, die daar noodhulp verleent: opvang regelen, maaltijden en voedselpakketten uitdelen en hulptransport verzorgen. MAX Maakt Mogelijk steunt kleinschalige projecten en initiatieven om het welzijn en de leefomstandigheden van kwetsbare ouderen te verbeteren, in binnen- en buitenland. Zo geven wij ouderen de kans op een beter leven. MAX Maakt Mogelijk ondersteunt bijvoorbeeld ook het maaltijdenproject in de Rotter­damse wijk Carnisse, waar gekookt wordt voor tientallen buurtbewoners die het financieel niet redden.

Dat mooie werk kunnen we doen dankzij de gulle donaties die wij van u ontvangen. Uw steun is hard nodig. Daarom nodig ik u uit om eens na te denken over een andere wijze waarop u ons kunt ondersteunen: neem de stichting MAX Maakt Mogelijk op in uw testament. Zo kunt u ook in de toekomst bijdragen aan een beter bestaan voor ouderen naar wie vaak niemand omkijkt. Goed om te weten: Stichting MAX Maakt Mogelijk is door de ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling) als goed doel vrijgesteld van erf­belasting. Uw nalatenschap komt dus geheel ten goede aan de ouderen in nood. Lees er meer over op pagina 21.

JAN SLAGTER
DIRECTEUR OMROEP MAX

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren