Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Persoonlijk contact

MAX Maakt Mogelijk steunt sinds 2012 ouderen in Indonesië. Het gaat om een specifi eke groep. Indo’s, oftewel Indische Nederlanders die na de onafhankelijkheid van Indonesië niet naar Nederland konden of mochten komen.

Deze achterblijvers leven sindsdien in armoede. Recht op een pensioen of AOW hebben ze niet. En ook hun kinderen en kleinkinderen lukt het meestal niet om dit te doorbreken. Francine Tammeling uit Arnhem zet zich al jaren in voor deze ouderen met haar stichting Teman Teman Sehati. De 82 ouderen die geholpen worden wonen verspreid over Bandung, Surabaya, Malang, Depok, Makassar en kleine nabijgelegen dorpen.

HULP OP MAAT
Maar ondanks de afstanden krijgen ze allemaal persoonlijk bezoek van vijf vertegenwoordigers, zodat voor iedereen hulp op maat gegeven kan worden. De hulp bestaat uit: woninghuur, zorgkosten, renovatie huisje, ziektekosten, voedselpakketten, nieuwe meubels, matras/bed, pensioenuitkering. Francine: “De prijzen voor etenswaren zijn erg gestegen en olie om in te bakken is amper te krijgen. Mensen staan in de rij om olie te kopen. Maar toch lukt het onze vertegenwoordigers om een voedzaam en gevarieerd voedselpakket te maken.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren