Abonnementen service: 035 - 2019505

Column van Jan: Goed nieuws

Kunt u Riceard nog? Eind 2017 deed ik een beroep op uw hulp voor deze toen doodzieke jongen uit Moldavië. Riceard leed aan de ziekte van Hodgkin, een zeldzame vorm van lymfeklierkanker.

Alleen door een stamceltransplantatie, waarvoor Ricaerds eigen stamcellen zouden worden verzameld en tijdelijk ingevroren, kon zijn leven nog gered worden. Mede door de lezers van MAX Magazine werd voldoende geld gedoneerd om die ingrijpende en dure operatie mogelijk te maken. Die beenmergtransplantatie vond inmiddels vier jaar geleden plaats. Riceard is nu zeventien jaar en 1.63 meter lang, dus een heel andere verschijning dan de jongen van twaalf-dertien jaar ten tijde van zijn ziekte en behandeling.

Tijdens de coronapandemie mocht hij nauwelijks de deur uit, ook niet naar school, vanwege de risico’s bij besmetting. Hij is er goed uitgekomen. En kijk ‘m nu eens zitten in een McDonald’s waar hij door Slavic, de MAX Maakt Mogelijkmedewerker in Moldavië die hem vanaf het begin begeleidt, werd getrakteerd op een Big Mac Menu. Dat was na afl oop van zijn jaarlijkse PET-scan controle in het ziekenhuis.

Vorige week kreeg hij de uitslag te horen: geen spoor meer te bekennen van zijn dodelijke ziekte! De dolgelukkige Riceard groet iedereen in Nederland die hem in de afgelopen jaren heeft gesteund!

JAN SLAGTER
DIRECTEUR OMROEP MAX

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren