Telefoon oververhit? Zo lost u het op
Een smartphone is erg gevoelig voor hoge temperaturen. In het warme weer, de felle zon of een opgewarmde auto kan een telefoon snel oververhit raken. Dit kunt u doen wanneer dat gebeurt.
Langdurig opladen, de smartphone als navigatie gebruiken in de auto of zonnen met uw telefoon naast zich: deze situaties kunnen tot oververhitting van uw telefoon leiden. Meestal geeft de telefoon zelf een signaal af. Uit deze melding wordt duidelijk dat de telefoon te heet is geworden. Haal de telefoon dan meteen weg uit de warme omgeving. Doet u dat niet, dan versnelt dat het verouderingsproces van het toestel.
Oververhit
Krijgt u een melding dat de telefoon te warm is geworden? Aan de hand van de volgende tips koelt uw telefoon af en kunt u hem weer gebruiken.
- Zet de telefoon uit.
- Haal de telefoon uit de zon en van de oplader.
- Verwijder het hoesje (als u dat gebruikt).
- Leg de telefoon bij de ventilator (maar niet te lang).
- Zet de telefoon na 15 minuten weer aan en kijk of de melding verdwenen is.
Werken bovenstaande tips niet? Meer tips leest u hier.
Oververhitting voorkomen?
Laad uw telefoon niet (buiten) op in temperaturen van meer dan 35 graden. Kies voor koelere momenten in de ochtend of avond. Gebruik uw telefoon niet en leg hem uit de zon als u op een zonnige plek gaat zitten.
Bron: PlusOnline / AD.nl
Geschreven door: Maartje Groenen
Deel dit artikel
Post & Mail
Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.
Reageren