Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Nu al aan de winter denken!

Hoewel de zomer maar net begonnen is, moeten we nu al aan onze wintergroenten denken. Koolgewassen als spruitkool, groene en rode kool moeten hoognodig geplant worden.

Alleen voor boerenkool is eind juli, begin augustus een betere tijd, omdat vroegrijpe struiken minder goed tegen vorst bestand zijn. Ook prei moet vroeg geplant worden. De preimot en de preivlieg zijn de grote belagers van deze plant en het is dan ook verstandig om anti-insectengaas aan te brengen. Dit is wel veel werk, maar u wordt beloond met mooie prei. Als je afrikaantjes in de buurt van de prei plant blijft de schade beperkt.

Preiplanten regelmatig met brandnetelgier begieten voorkomt ook veel schade. Winterandijvie moet nu nog niet geplant worden, beter is om dit na half augustus te doen, want als ze erg rijp zijn kunnen ze niet tegen nachtvorst en bevriezen. Als er nog ruimte in de groentetuin is, kan er nu nog van alles geplant en gezaaid worden. Sla, andijvie en groenlof kunt u tot eind augustus planten.

Zaaien kan ook nog prima, zoals spinazie, raapstelen, wortelen, snijbiet, radijs, evenals rucula, zomerpostelein en tuinkers.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren