Abonnementen service: 035 - 2019505

Hier dat pensioen!

Heeft u op 28 juni ons programma ‘Zwarte Zwanen’ gezien? Daarin werd berekend dat Nederlandse ouderen maar liefst 55,5 miljard euro misliepen aan niet betaalde compensatie voor de met 26,7 procent gestegen prijzen van 2008 tot en met 2021.

Ook werkende Nederlanders die onder een pensioenfonds vallen, bouwden 78,7 miljard euro minder pensioenrecht op dan wanneer de inflatie wél gecompenseerd zou zijn. Oorzaak: de rekenrente die door de overheid en De Nederlandsche Bank in 2007 werd ingevoerd. De pensioenfondsen mogen in hun boekhouding geen rekening houden met het werkelijk behaalde rendement. Ze gingen de afgelopen veertien jaar verplicht uit van de zogeheten ‘risicovrije rente’. Op basis van die ‘lage’ rente besloten de fondsen de pensioenen niet te indexeren. Tegelijkertijd maakten ze hoog rendement, stegen de pensioenpremies tot 30 procent en ging de pensioenleeftijd bij de fondsen omhoog naar 68 jaar. Gevolg: de pensioenpotten zitten overvol! Bijna alle gepensioneerden kregen er van 2008 t/m 2021 geen euro pensioen bij. De AOW werd wel geïndexeerd. De pensioenfondsen moeten nu met een inhaalindexatie over de brug komen! Wilt u ‘Zwarte Zwanen’ terugkijken? Dat kan via MAXVandaag.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren