Abonnementen service: 035 - 2019505

Column van Jan: ’n Beetje Emmy

Kasteelvrouwe Emmy houdt de gemoederen van de kijkers bezig. Ruim 1,3 miljoen mensen zagen de eerste twee afleveringen van de nieuwe MAX-serie, waarin Emmy Postma haar vervallen kasteel in de Dordogne verbouwt tot chambres d’hôtes.

Fascinerend is het grenzeloze optimisme van Emmy, die vooral de schoonheid van haar kasteel bewondert, waar een ander – zoals haar man Rutger – in de eerste plaats een grote ruïne voor zich ziet. Emmy slaat enthousiast aan het opknappen, zonder planning, budget en klusvaardigheden.

De één spreekt dit aan, de ander brengt het aan de rand van verbijstering. Iemand schreef op de sociale media: ‘Je houdt van zo’n type, of je trekt ‘r niet.’ Daar komt het in wezen op neer. Een kleine bloemlezing uit de reacties: “Ergerlijk gewoon, dat gestuntel.” “Lekker chaotisch.” “Wat een heerlijk stel.” “Wat een gepruts van die twee, word er moe van.” “En wij maar druk doen in NL. Dát is pas leven, love it.” “Heeft iemand haar ooit betrapt op enige mate van realiteitsbesef? Of mis ik gewoon het concept van dit programma?”

Nou, misschien is dit het wel: “Heerlijk die onbezonnenheid van Emmy. Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan. Gewoon doen en wel zien waar ze uitkomt. Dat zouden meer mensen moeten doen.” Ja inderdaad, zouden we niet allemaal stiekem zelf ook een beetje Emmy willen zijn? De wereld zou er een stuk mooier en vriendelijker uitzien!

JAN SLAGTER
DIRECTEUR OMROEP MAX

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren