Abonnementen service: 035 - 2019505

Column van Jan: Bent u creatief?

Ik schreef er vorige week al iets over: volgend voorjaar komt MAX met de grootste creatieve competitie van Nederland. 2023 wordt het jaar van Johannes Vermeer, één van onze beroemdste schilders.

Zijn schilderijen hangen in musea over de hele wereld, van het Louvre in Parijs tot het Metropolitan in New York en bij Queen Elizabeth in Buckingham Palace. In 2023 komen bijna alle schilderijen van Vermeer terug naar huis, voor zijn grootste tentoonstelling ooit in het Rijksmuseum. Zes schilderijen van Vermeer zijn echter verdwenen. In het MAX-programma ‘De Nieuwe Vermeer’ krijgt creatief Nederland de kans om een persoonlijke invulling te geven aan een missend werk van Vermeer.

Van abstract tot realistisch en van olieverf tot hout; alles mag, zolang de geest van Vermeer maar te herkennen is. We zijn dus op zoek naar creatievelingen. Iedereen boven de 18 jaar die een verdwenen werk van Johannes Vermeer nieuw leven wil inblazen, kan zich opgeven. Ervaring is geen vereiste. De unieke wedstrijd is voor iedereen: amateurs én professionals. Enthousiastelingen kunnen zich aanmelden via denieuwevermeer.nl. Let op: de aanmelding sluit op 24 juli 2022!

JAN SLAGTER
DIRECTEUR OMROEP MAX

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren