Abonnementen service: 035 - 2019505

Column van Jan: Gouden tip

Iets ergers in een mensenleven is bijna niet voor te stellen. De ouders van Tanja Groen leven al bijna dertig jaar in onzekerheid.

De toen 18-jarige studente uit Schagen verdween spoorloos in de nacht van 31 augustus 1993 in Maastricht. Ze fi etste naar huis na een feestje van haar studentenvereniging, maar bereikte haar studentenkamer in het dorp Gronsveld niet. Verschillende zoekacties leidden vooralsnog tot niets.

Ook haar fi ets is nooit gevonden. Corrie en Adrie Groen zijn bang te overlijden zonder antwoord op de vraag waar hun dochter is gebleven. Misdaadjournalist Peter R. de Vries stak heel veel energie in de zoektocht en richtte de Stichting De Gouden Tip op, die 1 miljoen euro uitloofde voor de tip die leidt naar antwoorden in de zaak. Dit bedrag werd mede bereikt door de publiciteit die Omroep MAX vorig jaar december hieraan besteedde. Na Peters dood zette zijn dochter Kelly de inspanningen voort. De deadline voor het doorgeven van informatie is 23 juni 2022, Tanja’s verjaardag. Als er dan geen gouden tip tussen zit, gaat het geld naar andere onopgeloste zaken.

In een ultieme en unieke poging om de vermissing opnieuw onder de aandacht te brengen publiceerde dagblad ‘De Limburger’ vorige week een speciale strip. Beschikt u over een concrete aanwijzing? Gebruik dan het formulier op de website stichtingdegoudentip.nl. Doe het voor Corrie en Adrie.

JAN SLAGTER
DIRECTEUR OMROEP MAX

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren