Abonnementen service: 035 - 2019505

Column van Jan: 25 jaar ‘Het Mes’

Een programma dat al 25 jaar op de televisie is. Hoe bijzonder is dat, zeker in een tijd waarin nieuwe programmaformats vaak al na een paar afl everingen van de buis worden gehaald wanneer instant succes uitblijft? Mijn hartelijke felicitaties aan de makers van ‘Met het Mes op Tafel’, dat op 2 mei 1997 voor het eerst te zien was.

Toen nog met Joost Prinsen als quizmaster en Ellen Pieters als barvrouw. En met echte guldens op de speeltafel. Diezelfde Joost had, samen met Jan Kok, het concept bedacht. Het idee was: een quiz waarbij de timmerman van de professor kan winnen. De combinatie van kennis en poker maakte dat mogelijk. Het basisconcept is nog steeds hetzelfde en ook het decor ademt nog dezelfde sfeer.

Toch is er met de tijd natuurlijk wel wat veranderd. ‘Het Mes’ verhuisde van de NPS naar MAX, Joost droeg het stokje over aan Herman van der Zandt, Mylou Frencken staat nu achter de bar, er wordt livemuziek gemaakt door pianist Klaas van Dijk (broer van de overleden Martin van Dijk, die vanaf 1997 de toetsen beroerde) en er is publiek aanwezig.

Op 9 mei is een nieuwe reeks gestart (19.50 uur op NPO 2) met veel aandacht voor het jubileum. Joost Prinsen komt langs en er worden oude fragmenten getoond.

JAN SLAGTER
DIRECTEUR OMROEP MAX

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren