Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Bloemen verzachten de pijn

Viorel Pasca geeft dak- en thuisloze ouderen in Roemenië een stem en vangt ze met minimale middelen op. Dankzij donaties en steun van MAX Maakt Mogelijk biedt Viorel onderdak aan 500 mensen. Zij wonen verspreid over achttien huizen in en om het dorp Dumbrava waar hij zelf woont.

Vanuit het hele land worden veelal zieke mensen bij hem gebracht, soms drie per week. Dankzij giften in de vorm van eten, medische materialen en geld kan Viorel de mensen blijven verzorgen. Ook kleine attenties zijn welkom. Zoals de bloemen die een dorpsbewoner steevast op 8 mei uitdeelt aan alle vrouwen in de opvang. Viorel: “Het is geweldig hoe een klein gebaar zo veel vreugde en een glimlach kan brengen op de gezichten van deze mensen die zo veel hebben geleden.”

ZORG VOOR IEDEREEN
In oktober werd Viorel zelf doodziek door corona, maar desondanks ging de hulp aan de bewoners door. Inmiddels is Viorel weer opgeknapt en vangt hij zelfs vluchtelingen uit Oekraïne op. Het verschilt per week hoeveel mensen om een logeerplek vragen. Op dit moment verblijven er dertig mensen uit Oekraïne permanent bij Viorel. Ook vluchtelingen met een extra zorgvraag weten de opvang te vinden. Zoals de mensen die doof en verstandelijk beperkt zijn en daardoor specifi eke hulp nodig hebben.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren