Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Honderdmaal hoera

Vorig jaar zochten we Pietertje van Tamelen op bij haar thuis, net na haar 99ste verjaardag. Gezien haar liefde voor bloemen en planten was haar grote wens om met haar familie een bezoek te brengen aan Keukenhof. Het park moest helaas dichtblijven vanwege de coronamaatregelen.

Dat was zo 2020 en ook vorig jaar leek dat het geval. Maar uiteindelijk gingen de deuren toch nog voor een paar weekenden open. Helaas voor Pietertje waren de kaarten zó uitverkocht. Haar schoondochter Sophie schreef daarom een mail naar MAX Maakt Mogelijk of wij iets konden betekenen. En zo geschiedde. Want op de foto zien we een stralende Pietertje met haar zoon, tussen de bloemen.

EEN FEESTDAG
Inmiddels heeft Pietertje van Tamelen honderd kaarsjes uit mogen blazen. “En ze is nog ontzettend fi t en bij de tijd”, zegt schoondochter Sophie. En een honderdste verjaardag vier je groots! Met een bezoek van de burgemeester, die een gebakje mee-eet en de jarige een felicitatiebrief van de koning en koningin overhandigt. Maar het mooiste cadeau krijgt ze in de middag, wanneer al haar kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen voor het huis staan te zingen. En wat geef je iemand die honderd wordt? Een ritje in een limousine natuurlijk, met aansluitend een geweldig feest met de familie!

WENSEN VOOR DE TOEKOMST
Als je honderd bent, dan heb je eigenlijk geen grote wensen meer. Pietertje zegt dan ook dat ze alles heeft wat haar hartje begeert. Mooie momenten met de familie, dat is het belangrijkste. En dat ze nog helemaal bij de tijd is, blijkt wanneer ze zich het bezoek aan Keukenhof van vorig jaar herinnert en toch nog een wens heeft. Want tijdens haar bezoek aan het park vorig jaar, sprak zij met commercieel manager Tom Schreuder. Hij vond het enthousiasme en de fascinatie van Pietertje voor de bloemen zo mooi om te zien, dat hij haar uitnodigde om in 2022 met alle kinderen en kleinkinderen nog eens terug te komen. “Sophie, wil jij eens aan MAX Maakt Mogelijk vragen of dit aanbod nog staat?” “Wat super leuk, natuurlijk mag dat!”, was de reactie van Tom, toen wij hem mailden met de vraag of Pietertje en haar familie langs mogen komen. Toch fi jn om te weten dat er ook als je honderd bent, nog altijd wensen zijn om in vervulling te laten gaan. Wij wensen Pietertje en haar familie een mooie dag toe!

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren