Abonnementen service: 035 - 2019505

Column van Jan: Troost en hoop

Muziek heeft altijd een grote rol in mijn leven gespeeld, in mooie en droevige momenten. Onlangs vertelde ik daarover aan Harry de Winter in zijn door MAX uitgezonden programma ‘Wintertijd’.

Ik groeide op in een streng gereformeerd gezin en werd al jong ondergedompeld in orgelmuziek en koorzang. Mijn vader was organist en thuis zongen we op zondag met het hele gezin uit Johannes de Heer (“’t Hijgend hert, der jacht ontkomen…”). Het geloof raakte ik kwijt, maar de muziek nooit. Samen met Harry nam ik de ‘soundtrack’ van mijn leven door, met onder meer The Beatles, Boudewijn de Groot en mijn favoriete zangeres Ilse DeLange. Muziek kan je emotioneren, hoop en troost bieden.

De Matthäus Passion kan dat als geen ander muziekstuk. Ik ben trots dat MAX op vrijdag 15 april weer de integrale registratie van de Matthäus Passion zal uitzenden om 12.10 uur op NPO 2. De Matthaüs Passion wordt op de indrukwekkende en traditionele wijze van Bach ten gehore gebracht door het Amsterdam Baroque Orchestra & Choir onder leiding van dirigent Ton Koopmans.

Ik zal persoonlijk de inleiding verzorgen. Van harte aanbevolen! Dat laatste geldt ook voor het mooie afscheidsinterview met de terminaal zieke Harry de Winter in dit nummer van MAX Magazine (pagina’s 14 t/m 16).

JAN SLAGTER
DIRECTEUR OMROEP MAX

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren