Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Zelf kruiden kweken, gezond en lekker!

Kruiden zijn in potjes te koop in de supermarkt, maar beter is ze zelf te kweken, dan weet je zeker dat er geen gif op gespoten is. Je kunt een kruidentuin aanleggen, maar ze zijn ook prima in een pot te kweken.

Bij strenge vorst kun je de potten even binnen zetten. Gelukkig zijn de meeste kruiden winterhard, behalve de groenblijvende soorten. Zet verschillende kruiden in een pot, dit is erg decoratief. We kennen eenjarige kruiden, die elk jaar weer gezaaid moeten worden, of men koopt plantjes hiervan, zoals basilicum, dille en koriander.

Vaste kruiden staan vele jaren in de tuin; zet ze in de zon of halfschaduw. Bij een goede verzorging (mesten en in de winter beschermen) heb je er jaren plezier van. Beschermen is vooral nodig bij groenblijvende kruiden zoals tijm, salie, laurier en lavendel. Kruiden hebben een hekel aan natte voeten. Als u zelf een kruidentuin aanlegt, doe dit dan niet met plantjes uit de supermarkt; deze zijn niet sterk genoeg. Veel gebruikte kruiden zijn bieslook, maggiplant, muntsoorten, marjolein, rozemarijn, salie, venkel en komkommerkruid.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren