Abonnementen service: 035 - 2019505

Column van Jan: Dag Piet

Heel Nederland reageerde geschokt op het voor velen volkomen onverwachte overlijden van onze immens populaire weerman Piet Paulusma (65). Slechts een klein groepje intimi had hij verteld dat hij aan kanker leed en niet lang meer te leven had.

Ik bezocht Piet de dag voordat hij op 20 maart stierf in het ziekenhuis in Leeuwarden. Zou het toeval zijn dat het die zondag regenachtig was in een verder zonnige week? We spraken over van alles, zijn leven, zijn werk. Hij zei: “Jan, zou je aan de Nederlanders willen zeggen dat ik ontzettend blij ben dat ze altijd naar mij hebben gekeken. En ik wil ze daarvoor bedanken.” Piet vond het een eer om meer dan 25 jaar het weer te mogen brengen op radio en televisie, eerst bij SBS en de afgelopen jaren bij MAX.

Ieder weerbericht sloot hij af met de fameuze woorden “Oant moarn, tot morgen.” Zo ook de laatste uitzending op donderdag in ‘Tijd voor MAX’. Daags erna was Piet nog op de radio te horen en ook de tekst voor ‘Piets weerbericht’ in MAX Magazine had hij al aangeleverd. Doorwerken tot het eind, sterven in het harnas; dat was Piet. Aan het einde van ons gesprek zei hij ook: “Over vier jaar, Jan, komt er een Elfstedentocht.

En willen jullie dan aan mij denken?” Dag Piet, oant sjen. Tige tank foar alles! Op pagina 37, jouw weerpagina, hebben we in dit nummer een mooi eerbetoon aan jou.

JAN SLAGTER
DIRECTEUR OMROEP MAX

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren