Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Magnolia is gevoelig voor late nacht vorst

Er zijn wel meer dan honderd soorten magnolia’s, meestal bladverliezend, maar ook enkele groenblijvers. Ze staan het liefst in de zon of halfschaduw in goede tuinaarde. Helaas zijn de knoppen gevoelig voor late nachtvorst. Magnolia stellata of sterbloemmagnolia bloeit soms al vanaf eind februari. Hij bloeit wit en de schors geurt enigszins.

De struik kan twee meter hoog worden. Magnolia soulangeana, de gewone magnolia, is een struik die rechtop groeit tot wel zes meter hoog. In veel tuinen bloeit in het voorjaar Magnolia liliifl ora ‘Nigra’ met grote paarse bloemen, die van binnen lichtpaars zijn. Magnolia kobus is als boom te koop en kan tien meter hoog worden. Hij bloeit in de vroege lente, voordat het blad aan de boom zit, met witte en aan de basis iets roze bloemen. Eén van de weinig groenblijvende magnolia’s is Magnolia grandifl ora (zie foto). Hij heeft leerachtig blad, dat aan de onderzijde roestkleurig is. Hij bloeit aan het einde van de zomer met komvormige witte of crèmekleurige bloemen. Let op: hij is vorstgevoelig!

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren