Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Column van Jan: Dát is radio

Vorige week zondag, Tweede Kerstdag, werd in een extra uitzending van het MAXmediaprogramma ‘De Perstribune’ op NPO Radio 1 ‘Het Radiomoment van 2021’ bekendgemaakt.

Een vakjury van radiopresentatoren en -dj’s van de belangrijkste Nederlandse radiostations koos uit honderden fragmenten de zenderoverstijgende radio-actie ‘A Whiter Shade of Pale’. Radio Veronica-dj Dennis Ruyer was de initiatiefnemer van het plan om op de dag van de uitvaart van Peter R. de Vries op zo veel mogelijk Nederlandse zenders tegelijkertijd het nummer ‘A Whiter Shade of Pale’ van Procol Harum te draaien, het favoriete lied van de misdaadverslaggever. Volgens de jury was dit initiatief het meest bijzondere stukje radio van afgelopen jaar.

Juryvoorzitter Ron Vergouwen sprak van “een mooie, verbindende actie: een krachtig moment waarmee heel Nederland stilstond bij de impactvolle aanslag op Peter R. de Vries”. Jurylid Ghislaine Plag: “De verbondenheid die je op zo’n moment met elkaar op die manier kunt creëren, via de radio, terwijl de ontzetting bij de luisteraars en ook bij onszelf zeer groot is, was echt enorm krachtig en troostend.” Rond de kerstdagen werd ook in de MAX tv-documentaire ‘Een kaarsje voor Tanja Groen’ aandacht besteed aan het geweldige werk van Peter, een man die we nooit zullen vergeten.

JAN SLAGTER
DIRECTEUR OMROEP MAX

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren