Abonnementen service: 035 - 2019505

Badkamer verwordt tot bouwval

MAX Maakt Mogelijk kan geen wensen vervullen zonder hulp van vrijwilligers en organisaties die oog hebben voor de medemens. Zoals ook gebeurde bij de wens voor een badkamerverbouwing in Oude Pekela.

De van oorsprong Hagenezen Hans en Ru zijn twee heren van zeventig en 76 jaar. Al veertig jaar wonen zij met veel plezier in het Groningse Oude Pekela. Vol goede moed en met hun laatste spaarcenten begonnen ze zes jaar geleden aan de verbouwing van de badkamer. Tot Ru te horen kreeg dat hij longkanker heeft en behandeling niet mogelijk is. De verbouwing kwam acuut stil te liggen en de badkamer dreigt een bouwval te worden.

JAN: ‘DIT KAN ZO NIET’
Goede vriendin Monique kon het niet langer aanzien en riep daarom de hulp in van MAX Maakt Mogelijk. Jan Slagter bezocht de heren en schrok toen hij de badkamer zag. “Het is mij duidelijk, dit kan zo niet verder. Die badkamer is onveilig. Het is niet hygiënisch en zeker voor Ru die zo ernstig ziek is, moet er een oplossing komen.”

HULPTROEPEN IN ACTIE
En die oplossing komt er al snel wanneer Jan Slagter projectleider Aniek Huisman inschakelt. Ze gaat direct aan de slag en zorgt dat nog meer ondernemers zich aansluiten om te helpen. Naast een bijdrage van MAX Maakt Mogelijk zorgen Wits Vastgoedonderhoud en Bouw bedrijf Gervas voor de uiteindelijke realisatie. Alleen zonder materialen ben je er nog niet, dus na het horen van de situatie doneert Concordia Keuken en Bad uit Meppel het tegelwerk en sanitair. De installateurs van IBV Installatietechniek zorgen dat de badkamer weer veilig te gebruiken is en daarnaast ook comfort biedt. De specialisten van Vitos komen vervolgens langs voor de laatste schoonmaakwerkzaamheden en wanneer de hulptroepen vertrokken zijn, zorgt Aniek met haar oog voor detail voor de fi nishing touch met sfeervolle accessoires.

AANDACHT VOOR ELKAAR
Als Ru en Hans de badkamer in volle glorie zien, zijn ze zichtbaar geëmotioneerd. Ook vriendin Monique kan haar ogen niet geloven: “Geweldig! Dit had ik niet verwacht.” Door de wens van Monique voor haar vrienden kunnen Hans en Ru nu heerlijk badderen en genieten van de mooie momenten die hen nog samen gegund zijn. Dit is een van de vele voorbeelden die laat zien dat we ook in dit nieuwe jaar weer naar elkaar om mogen kijken en dat we er voor elkaar zijn, wanneer een situatie uitzichtloos lijkt.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren