Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

COLUMN VAN JAN: Liefde wint

Te midden van de stroom ellendige berichten over geweld tegen hulpverleners stuitte ik op Facebook op een hartverwarmende observatie van de cabaretier Jochem Myjer.

Toen hij door de stad fi etste, zag hij dat een oudere man onwel was geworden. Meteen renden van alle kanten mensen naar hem toe. De één pakte een deken van het terras en legde die over hem heen. Een ander zette zijn fi ets rechtop en probeerde het stuur weer recht te buigen. Weer anderen belden een ambulance. Drie vrouwen bleven bij hem zitten en probeerden hem gerust te stellen. Zij toverden zelfs een glimlach op zijn gezicht.

Iedereen die langs kwam lopen vroeg of er nog hulp nodig was. Geen gegil, geen agressie, geen verdeeldheid, geen geweld en geen mensen die fi lmpjes maakten. Gewoon even met z’n allen lief zijn voor iemand die het op dat moment nodig had. Jochem – bij de EO te zien in ‘Jochem in de wolken’, waarin hij met een luchtballon over Nederland vaart – beschrijft het prachtig: “Liefde is net als een voetbal in het zwembad. Hoe harder je probeert hem onder water te duwen, hoe hoger hij uit het water komt. Liefde wint. Altijd.” Goed om dit in deze donkere dagen voor Kerst voor ogen te houden.

JAN SLAGTER
DIRECTEUR OMROEP MAX

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren