Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Column van Jan: Licht in de duisternis

Wat een heerlijke televisiemaand hebben we achter de rug. Volgens mij is MAX er goed in geslaagd om met een aantal prachtige programma’s de afgelopen weken weer wat licht te brengen in de door wintertijd en corona toch wat duistere huiskamers in het land. Vorige week heb ik het al gehad over ‘Bed & Breakfast’.

En, heb ik iets te veel gezegd? Het is weer ouderwets genieten hè! Dat opera niet voor de elitaire grachtengordel is, heeft ons programma ‘ARIA’ overtuigend aangetoond. Ook helemaal geen zware kost, wat vaak wordt beweerd. En wat een talent staat er klaar om de bühne te bestormen! Özcan Akyol laat in ‘Sterren op het Doek’ telkens zien wat een meesterinterviewer hij is. Met zijn prikkelende vragen weet hij iedere week door te dringen tot de ziel van de geportretteerde BN’ers.

Arjen Lubach, Femke Halsema, Johan Derksen, Corry Konings en Jan Terlouw kwamen al aan bod. De komende weken laten Dionne Stax, Gerri Eickhof en Anna Drijver zich nog bevragen en op het doek vastleggen. Maar liefst 1,36 miljoen mensen keken naar de fi nale van ‘De Grote Kleine Treinencompetitie’. Kijkers spraken op Twitter hun bewondering uit voor de creativiteit en inventiviteit van de bouwers en loofden presentator André van Duin.

Het was een goede mix van ‘slow tv’ en spanning, vond men. En wat leuk dat de baan van het winnende bouwteam binnenkort te zien is in NS-station Utrecht!

JAN SLAGTER
DIRECTEUR OMROEP MAX

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren