Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Column van Jan: Een hele eer

Interviews geeft prinses Beatrix zelden. Royaltydeskundige Jeroen Snel telde er in totaal niet meer dan zes. U kunt zich dan ook voorstellen dat ik behoorlijk nerveus was toen onze voormalige vorstin toestemming gaf voor een televisiegesprek over het 65-jarig bestaan van het naar haar vernoemde Prinses Beatrix Spierfonds.

Ik vond het een eer om dit te mogen doen en ben er twee dagen in mijn hoofd mee bezig geweest. Je hebt toch te maken met de prinses… Het gesprek vond plaats in de Orangerie van Paleis Soestdijk. Een vijftien minuten durend deel van het gesprek werd vorige week uitgezonden in een MAX tv-special waarin donateurs voor de stichting werden geworven. Als u het programma ook gezien heeft, zult u het met me eens zijn: het is een heel leuk gesprek geworden.

Het late ‘NOS Journaal’ besteedde ook aandacht aan haar uitspraken. De 83-jarige prinses is een charmante vrouw. Zij is al vanaf haar achttiende beschermvrouwe van het fonds en zet zich er ook enorm actief voor in; contacten met patiënten en het stimuleren van jonge onderzoekers.

Met de Rijksvoorlichtingsdienst was afgesproken om niet lang van tevoren ruchtbaarheid aan dit gesprek te geven om de media op afstand te houden en het gesprek in alle rust te kunnen voeren. Natuurlijk heb ik ook gevraagd hoe het met haar gaat en ik kan u verzekeren: het gaat goed met de prinses.

JAN SLAGTER
DIRECTEUR OMROEP MAX

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren