Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Column van Jan: Aanpakken!

Het is om horendol van te worden: vijfenhalve maand geleden zijn we met elkaar naar de stembus gegaan en nóg zijn we geen stap verder gekomen in de vorming van een nieuw kabinet.

Na een hele slechte start (u weet nog wel: ‘functie elders’ voor Pieter Omtzigt…) lijken de formatiebesprekingen vooral gegaan te zijn over het buitensluiten van andere partijen, in plaats van over de inhoud. Want daar moest en zou het over gaan toch? En dat terwijl er zulke grote uitdagingen liggen om opgepakt te worden; de stikstofcrisis, woningnood, groeiende ongelijkheid, problemen in de zorg, om er slechts enkele te noemen. Ondertussen loopt het demissionaire kabinet leeg en stappen bewindslieden over naar vet betaalde functies in het bedrijfsleven.

Ik zie een parallel met wat er nu in de hoofdstad gebeurt rond het preventief fouilleren. Daar stuurt het gemeentebestuur burgerwaarnemers mee met de Amsterdamse straatagenten uit angst dat zij ‘etnisch profi leren’, zeg maar mensen op hun uiterlijk uitkiezen om te controleren of zij (steek)wapens bij zich hebben.

De politiebonden op hun beurt sturen weer eigen waarnemers mee om te checken of die burgerwaarnemers wel eerlijk hun taak uitvoeren. Ja, ik moest ook met mijn ogen knipperen toen ik dit las. Het is gedraai om de hete brij, in dit geval een einde maken aan al die verschrikkelijke steekincidenten. Aan politiek Den Haag nu de morele verplichting aan het Nederlandse volk om over de eigen schaduw heen te springen en aan de slag te gaan. Met de inhoud inderdaad.

JAN SLAGTER
DIRECTEUR OMROEP MAX

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren