Abonnementen service: 035 - 2019505

Ervaren safaribedrijf liet steken vallen

Eén van de meest in het oog springende reportages die wij maakten, ging over een groep reizigers die in 2019 tijdens een safarireis in Afrika werd aangevallen door een zwerm ‘killer bees’; zeer agressieve bijen die niets ontziend op hun doelwit afgaan. Een deelnemer van de groepsreis werd zó ernstig gestoken dat hij ter plaatse overleed. Meerdere groepsleden hielden er blijvend letsel aan over. En voor het hele reisgezelschap was het een zeer traumatische ervaring.

Reisleiding schoot tekort
Enkele deelnemers uit de groep zochten contact met de redactie van MAX vakantieman, omdat zij zich verbaasden over het feit dat er tijdens en na dit incident zo veel misging onder leiding van een ervaren safaribedrijf. De reisorganisatie was niet goed voorbereid op zo’n situatie, wist niet goed waar medische hulp te krijgen was en de reisleiding had geen satelliettelefoons.

Schaderegeling
Pas na de uitzending in de zomer van 2020 kwam er een gedegen onderzoek. Dat heeft kortgeleden geleid tot een passende schaderegeling waar alle gedupeerden tevreden mee zijn. Volgens betrokken jurist Maarten Klok die enkele gedupeerden heeft bijgestaan was dit zonder MAX vakantieman niet gelukt.

In de uitzendingen op 27 juli 2020 en 16 augustus 2021 heeft MAX vakantieman hier aandacht aan besteed. Terugkijken kan via npostart.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren