Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Nu aan de slag voor de wintergroente

Midden in de zomer moet een volkstuinder alweer aan de wintergroente denken. Vooral de koolsoorten (behalve boerenkool) moeten op tijd geplant worden, zoals spruit, witte en groene kool. Denk om de rupsen in de kool, deze regelmatig wegzoeken om schade te voorkomen.

Herfst- en winterprei moet in juli geplant worden; diep planten en beschermen tegen de preivlieg met insectendoek. Dit is wel veel werk, maar prei kan tot in maart in de tuin blijven staan en is een heerlijke en gezonde groente. Boerenkool kan begin augustus geplant worden, doe dit niet in september, want dan is de oogst kleiner. Winterandijvie plant ik altijd twee keer, eind augustus of begin september voor de eerste keer en dan eind september voor de tweede keer. Later geplante andijvie kan beter tegen de eerste nachtvorst in november. Zaai in oktober ook veldsla, deze oogst je dan in de winter. Winterpostelein is vooral in de winter heerlijk om te eten, omdat de keus dan kleiner wordt. Zaai in oktober snijbiet, deze kunt u dan in de winter een paar keer eten, omdat snijbiet weer snel aangroeit.

Groene vingers
door krijn spaan, kweker en hovenier

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren