Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Onderdak voor ouderen in Pakistan

MAX Maakt Mogelijk helpt mensen wereldwijd. Ook in de sloppenwijk Khaliq Nagar in de stad Lahore in Pakistan waar de meeste ouderen geen inkomen hebben.

Stichting PECA schreef een brandbrief om de armste ouderen, die geen kinderen hebben en daarom dakloos deze coronacrisis moeten overleven, te helpen met een huis.

Sinds maart 2020 is er een hoop veranderd voor de christenen in de sloppenwijk Khaliq Nagar in Lahore. Door de wereldwijde uitbraak van het coronavirus raakten mensen van wie velen bij de steenfabrieken werkten, direct hun baan kwijt. En daarmee ook hun inkomen. Ondanks de lockdown is er een actie opgezet om de armsten te helpen met voedselpakketten.

Er werd alleen gegeven waar het echt nodig was, om de zelfredzaamheid van de mensen niet in de weg te staan. In dezelfde tijd kon de aankoop van een huisje voor ouderen worden gedaan. MAX Maakt Mogelijk deed hiervoor een donatie. Het huisje is opgeknapt en bestaat uit een zitkamer en meerdere slaapkamers. Mannen en vrouwen slapen apart. Dertien ouderen hebben nu onderdak gevonden in het huisje. Eind vorig jaar is onder de bewoners een coronauitbraak geweest; twee ouderen zijn helaas overleden. Het huisje staat op het terrein van het gezondheidscentrum dat Stichting PECA runt. Daardoor is er altijd medische hulp voorhanden.

Het medisch centrum is één van de projecten die de stichting heeft opgezet in de sloppenwijk. Verder zijn er in totaal 25 ouderen die dagelijks gebruikmaken van de dagbesteding in het huisje. De ouderen krijgen er dagelijks een warme maaltijd en hebben hierdoor de sociale contacten die zo belangrijk zijn. Sommigen van hen zijn door hun kinderen op straat gezet en zouden zonder deze opvang dakloos zijn. Wilt u doneren of meer informatie over dit project, ga naar de website stichtingpeca.com

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren