Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Column van Jan: Avondklokrellen

Ze hebben er geen goed woord voor over, de meer dan 5.000 leden van het MAX Opinie Panel.

Vol afschuw spreken ze zich uit over de avondklokrellen die een spoor van vernieling trokken door steden en stadjes in heel Nederland. Winkeliers die het toch al zo moeilijk hebben werden met veel schade opgezadeld, terwijl ook veel gemeentelijke en particuliere bezittingen averij opliepen.

Wat je ook vindt van de avondklok, geweld als dit is altijd verwerpelijk. De relschoppers en geweldplegers moeten streng worden bestraft, vindt de overgrote meerderheid van het panel. En de schade moet bovendien persoonlijk op de daders worden verhaald, vind ik.

Ik heb grote waardering voor politie, burgemeesters en justitie die met hun optreden erger hebben voorkomen. Dat we momenteel een avondklok hebben, is een goed besluit vindt 89 procent. En die avondklok? Die heeft weinig invloed op mijn leven; ik was ‘s avonds toch al grotendeels thuis, zegt 95 procent. Driekwart vindt vergelijkingen tussen de avondklok nu en de spertijd uit de Tweede Wereldoorlog dan ook ongepast.

Ik zie nog die oudere mijnheer voor me die in het ‘Journaal’ zei: “Er wordt alleen maar gevraagd om een paar weken ’s avonds binnen te blijven voor onze gezondheid. Is dat nou zo moeilijk?”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren